OPEN CALL

Heb je nood aan een atelierruimte om je artistieke dromen uit te bouwen? Of zoek je een uitvalsbasis voor je eerste onderneming? Via deze oproep nodigt gemeente Schilde jongeren uit om vanaf november 2020 een creatieve tijdelijke invulling te geven aan het leegstaande vredegerecht.

Voor wie?

De oproep is gericht aan alle jongeren tussen 16 en 26 jaar die een duidelijke link hebben met Schilde. We zoeken mensen of collectieven die popelen om een atelier of onderneming uit de grond te stampen.

Wat biedt de gemeente?

De gemeente Schilde wilt jongeren met een creatief plan een duwtje in de rug geven en stelt het volgende tijdelijk ter beschikking:

  • Diverse ruimtes van verschillende afmetingen (burelen, kleine exporuimte, oude rechtszaal, sanitair, stockage) in het centrum van Schilde (oud vredegerecht, Turnhoutsebaan 202).
  • Coaching door de dienst vrije tijd en welzijn van de gemeente.
  • Gebruikstermijnen van telkens 6 maanden. Dit wilt zeggen dat de gebruiker akkoord gaat om telkens voor minstens zes maanden gebruik te maken van de ruimte. Langer mag zeker.

Wat verwachten we?

In de loop van je verblijf in het Tribunaal verwachten we een presentatiemoment waarbij je een project voorstelt. Vorm en inhoud van deze presentatie zijn helemaal afhankelijk van de voorkeur en inzet van de gebruiker. Een publieke tentoonstelling, een infoavond voor intieme kring of een netwerkdrink? We horen het graag van jou.

Er wordt een maandelijks forfaitair bedrag gevraagd. Hiervoor krijg je een de beschikking over een creatieve vrijplaats in het centrum van Schilde en de steun van de dienst Vrije Tijd en Welzijn.

- 18 jaar 20 euro per maand
+ 18 jaar 40 euro per maand

 

Hoe inschrijven?

Stuur ons voor vrijdag 9 oktober 2020 een tekstje door waarbij je jezelf en je plan kort voorstelt. Uit deze voorstellen worden vervolgens een zevental projecten geselecteerd door een jury bestaande uit medewerkers van de dienst vrije tijd en welzijn, de schepen van cultuur en de schepen van ondernemen.

 

 Volg ons op Instagram /tribunaal_schilde

Lees hier het volledige wedstrijdreglement.