Bewegen Op Verwijzing

Bewegen Op Verwijzing helpt inwoners van Schilde meer bewegen

Schilde startte met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven, met steun van de Vlaamse overheid. Via dit project kunnen huisartsen Schildenaren met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach.

Heel makkelijk meer bewegen
Ook nood om meer te bewegen in uw dagelijkse leven? Doe beroep op een Bewegen Op Verwijzing-coach. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar zo’n coach, geen personal trainer, in uw buurt. Deze coach zal samen met u een beweegplan op maat opstellen zodat u meer kunt bewegen op uw eigen tempo. Want meer bewegen is makkelijker dan u denkt. Zo kunt u fietsen naar uw werk en meer tuinieren, een wekelijkse wandeling maken met uw kinderen of gaan zwemmen. De coach helpt en motiveert. En ook lokale sportverenigingen doen mee aan ‘Bewegen Op Verwijzing’. Resultaat? Een actiever leven en u voelt zich beter in uw vel.

Laagdrempelig én aan een lage prijs
Het aantal consultaties bij de coach bepaalt u zelf met een maximum van 7 uur individuele begeleiding. Dankzij Bewegen Op Verwijzing betaalt u uw coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Hebt u recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt u extra korting. Als extra stimulans geeft gemeente Schilde voor de eerste afspraak 50 % korting tot 31 december. Vraag ernaar bij uw coach.

Contacteer de Bewegen Op Verwijzing-coach voor Schilde
Wilt u meer bewegen? Zorg voor een verwijsbrief van uw huisarts en maak een afspraak bij Chantal Baert op het nummer 0475 78 40 28. U kunt een afspraak plannen in de hoofdbibliotheek in Schilde.

Meer informatie
Dienst vrije tijd en welzijn
03 380 07 47
welzijn [at] schilde.be