#blijfsporten, nu misschien nog belangrijker dan ooit!

We vatten voor jullie enkele sportieve tips samen

Er zijn in onze gemeente verschillende sport- en speelpunten waar jong en oud zich in openlucht kan uitleven.

Onze gemeente is een gloednieuw mountainbikeparcours rijker dat klaarligt om door jullie getest te worden. De rode lus doorheen Schilde is 30 km lang en start aan Werf 44 (Schoolstraat 44). De groene lus doorheen 's-Gravenwezel is jammer genoeg nog niet klaar voor gebruik. 

Bent u geen fervente sporter? Dan is een wandeling of fietstocht in de natuur in uw eigen buurt een uitstekend idee.

  • Maak eens gebruik van trage wegen op uw wandeling. Zo ontdekt u zeker nieuwe plaatsen in onze gemeente.
  • Stippel een wandel- of fietsroute uit in uw buurt aan de hand van wandelknooppunten en het fietsnet.
  • Maak een historische wandeling of fietsroute doorheen Schilde.
  • Nieuwe wandelingen: de Schildense wandelclub De Bosgeuzen biedt hun permanent afgepijlde coronawandeling #2 aan. De routes vertrekken allemaal aan de Sint-Catharinakerk (Kerkstraat 31, ‘s-Gravenwezel - zie infopaneel overzijde straat) en zijn verschillend in lengte. Bekijk hier de plannen voor 5.5 km, 8.5 km en 11.5 km. De bewegwijzering is nog aanwezig tot en met 14 februari 2021. Naargelang de gekozen afstand kom je langs natuurdomein La Garenne, het Zonnebos, het Antitankkanaal en het kasteel van ’s-Gravenwezel.
  • Graag even een rustpuntje op uw wandeling of fietstocht? Op dit plan ziet u snel waar er allemaal zitbanken staan in onze gemeente

Houd tijdens het sporten altijd rekening met de geldende coronamaatregelen. Meer informatie hierover op www.schilde.be/corona.