Geef Schilde kleur!

Van nutskast tot kunstkast

Samen gaan we aan de slag om het straatbeeld in Schilde en 's-Gravenwezel wat meer kleur te geven. En dit door enkele saaie grijze nutskasten om te toveren tot ware kunstkasten. Met de goedkeuring van de nutsmaatschappijen werden een 20-tal nutskasten geselecteerd voor dit project. Deze bevinden zich vooral in de handelskernen.

Uw hulp is nodig!  

Wat kunt u doen? Ontwerp alleen, met enkele vrienden of als vereniging een prachtig werk dat weergeeft wat uw leven kleurt, het interessant, spannend of de moeite waard maakt. Het zijn momenten die niet alleen uw leven kleuren, maar ook de wereld. Hebt u een idee om een nutskast onder handen te nemen? Vul het inschrijvingsformulier in en upload uw favoriete eigen kunstwerk. Of bezorg uw ontwerp via mail aan cultuur [at] schilde.be.

Hier vindt u de locaties van de geselecteerde nutskasten. Klik op het icoontje voor meer info over de nutskast.

Over het indienen van een ontwerpvoorstel

Wanneer kan ik een ontwerp indienen?
U kunt een ontwerp indienen tot en met zondag 30 mei 2021.

Hoe kan ik een ontwerp indienen?
Gebruik hiervoor het inschrijvingsformulier. U dient een titel in te geven en uw idee uit te leggen. U kunt uw ontwerp uploaden als pdf, jpeg of png bestand. Of stuur een mail naar cultuur [at] schilde.be.

Moet ik een ontwerp maken voor een specifieke kast?
Dat mag u zelf kiezen. Zowel voorstellen voor een specifieke kast als algemene voorstellen worden aanvaard. Wilt u een ontwerp voor een specifieke elektriciteitskast? Vermeld dan zeker in de beschrijving over welke kast het gaat. Het kastnummer en het adres vindt u op de kaart.

Hoe worden de ontwerpvoorstellen gekozen?
In juni kiest een interne stuurgroep uit alle inzendingen de leukste ontwerpen.

Wanneer weet ik of mijn ontwerp gekozen is?
Als uw ontwerp gekozen is, krijgt u hierover in juni bericht en ontvangt u verdere informatie. In de zomer krijgen alle geselecteerde kasten een nieuw, kleurrijk jasje. De nutskasten zullen vervolgens in september ingehuldigd worden bij de start van de culturele maand. Uw kunstkast zal dan voorgesteld worden aan het grote publiek.

Als mijn ontwerp gekozen wordt, krijg ik dan hulp bij het uitvoeren?
Voor de uitvoering van uw ontwerp hoeft u zelf niets te doen. De ontwerpen worden door een gespecialiseerde firma uitvergroot en op folies gedrukt. Het is dus zeker niet de bedoeling dat u de nutskasten zelf gaat schilderen.

Belangrijke afspraken voor het ontwerpvoorstel

  • Het ontwerp moet alle vlakken van de nutskast bedekken, dus voor-, zij- en/of achterkant. Er zijn vier verschillende afmetingen: 78 x 32 x 78 cm, 40 x 24 x 79 cm, 50 x 22 x 77 cm en 111.5 x 32 x 80 cm. Zodra de ontwerpen geselecteerd zijn kunnen ze nog aangepast worden aan de specifieke kasten.
  • Belangrijke gegevens van de nutskast zoals het kastnummer of stickers van de nutsmaatschappij mogen niet overschilderd worden. Hou hier dus rekening mee in uw ontwerp. 
  • Bijdragen die bestempeld kunnen worden als racistisch, haatdragend, beledigend, kwetsend ... zijn niet toegelaten.
  • Bijdragen die beschouwd worden als reclameboodschap of die links naar andere websites bevatten worden verwijderd. De nutskast mag dus niet aangewend worden als informatie- of reclamedrager.
  • Het is ten strengste verboden om buiten dit project op eigen initiatief andere nutskasten te bewerken.

Meer informatie
03 380 07 47
cultuur [at] schilde.be