Gezocht: vrijwilligers met een fair hart

Meer dan 2 op 3 Vlaamse gemeenten hebben de titel van fairtradegemeente al behaald. En nu gemeente Schilde nog. Maar dat werkt alleen met u erbij!

Een fairtradegemeente engageert zich om eerlijke handel te ondersteunen, handel met oog voor mens en planeet. De titel van ‘fairtradegemeente’ verdienen we als we ons met z’n allen inzetten voor eerlijke wereldhandel en dat we het gebruik van lokale en duurzame producten stimuleren.
We willen dat de voeding op ons bord en de producten die we gebruiken in goede werk- en milieuomstandigheden worden gemaakt. En dat boeren en producenten daar een eerlijke prijs voor krijgen. Als gemeente willen we eerlijke en duurzame handel niet alleen een warm hart toedragen, maar willen we er ook effectief werk van maken.

Springt u samen met het lokaal bestuur mee op de kar om van Schilde een fairtradegemeente te maken? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met een fair hart om deel uit te maken van een trekkersgroep. U helpt mee een netwerk uitbouwen van geëngageerde scholen, winkels, horecazaken, sportclubs, jeugdverenigingen, … Voelt u zich geroepen? Meld u dan zo snel mogelijk aan. Want veel ideeën liggen klaar om van onze wereld een eerlijke(re) wereld te maken.

Meer informatie en inschrijven
Dienst vrije tijd en welzijn
03 380 07 47
gros [at] schilde.be