Samen tegen gameverslaving

Gamen en gameverslaving

Is uw kind ook verzot op Fortnite, Minecraft of andere videospelletjes? Kunnen ze er moeilijk mee stoppen? U bent niet alleen. Heel wat jongeren spenderen vele uren in de virtuele wereld. Voor enkelen is gamen echter problematisch. School, sociale contacten en gezondheid gaan achteruit terwijl ze alsmaar meer tijd besteden achter het scherm. Ze worden agressief als u stappen wilt nemen en zijn in niets anders meer geïnteresseerd.

Hoe pakt u dit aan als ouder? Vanaf wanneer is het problematisch? Hoe kunt u vermijden dat het uit de hand loopt en wat kunt u doen als het al zover is?

Om op deze vragen een antwoord te bieden, organiseert gemeente Schilde een webinar en lezing voor ouders, opvoeders en leerkrachten.

Webinar 'Gameverslaving' door Matthias Dewilde

Spreker Matthias Dewilde was ooit zelf 10 jaar lang gameverslaafd. Ondertussen heeft hij met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 23.000 leerlingen en ouders doorheen Vlaanderen geïnspireerd naar een gezond gamegedrag. Hij deelt zijn ervaringen en legt uit wat u als ouder kan doen om overmatig gamegedrag te vermijden of om te keren en uw kinderen (terug) de echte wereld te laten ontdekken.

Praktisch

  • dinsdag 27 april om 20 uur
  • registreren en deelnemen via http://gamechangers.be/webinar-schilde
  • vooraf inschrijven is dus niet nodig
  • meer info via Warmewilliam [at] schilde.be of 03 380 07 44

Lezing 'Mediawijs worden'

Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel ouders blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel: wat trekt hen daar precies in aan? En houdt al dat gamen, chatten en staren ook geen gevaren in? In deze lezing staan we met een positieve én kritische manier stil bij de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers,... En krijgt u tips hoe u uw kinderen én uzelf 'mediawijzer' kunt maken.

Praktisch

  • woensdag 6 oktober (uur nog niet bekend)
  • Werf 44 (grote zaal), Schoolstraat 44, Schilde
  • meer info via Warmewilliam [at] schilde.be of 03 380 07 44