Vraag en antwoord recyclagepark (FAQ)

Op de pagina recyclagepark vindt u heel wat informatie over het de werking van het recyclagepark (via Igean).

Een bezoek aan het recyclagepark kan ook vragen oproepen. Maar voor elke vraag is er een antwoord. Zit het antwoord op uw vraag er niet tussen?
Vraag gerust raad aan de parkwachter of neem telefonisch contact op met het recyclagepark.

Vraag en antwoord

Nu recyclagepark Schilde weer open is, kan ik nog altijd in Sint-Job-in-'t-Goor terecht?
Ja, dat kan. Voortaan kunt u terecht in elf (!) recyclageparken: Sint-Job-in-‘t-Goor, Brasschaat, Brecht, Zoersel, Sint-Lenaarts (enkel niet-betalend gedeelte), Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek, Wuustwezel en uiteraard Schilde.

Betaal ik overal evenveel?
De tarieven zijn in alle elf recyclageparken identiek.
 
Wat met afval van mijn bedrijf?
KMO’s en zelfstandige ondernemers kunnen onder bepaalde voorwaarden met bedrijfsafval terecht op het recyclagepark. Er gelden wel andere tarieven. Vraag vooraf een toegangskaart aan bij Igean.
 
Mag ik met de identiteitskaart van iemand anders naar het recyclagepark gaan?
Nee, u moet zich altijd registreren met uw eigen identiteitskaart. Werkt u in opdracht van iemand anders, dan moet die persoon u vergezellen.
 
Kan ik met cash geld betalen?
Nee, op het recyclagepark kan enkel betaald worden met een bankkaart of kredietkaart. Dat is veiliger en werkt efficiënter. Contant betalen kan niet.
 
Hoe moet ik mijn grofvuil sorteren?
Bekijk eerst of het afval in een andere container thuis hoort. Bijvoorbeeld bij het hout of bij de elektrische apparaten, …. . Soms kunt u een voorwerp uit elkaar halen, zodat het toch niet meer bij het grofvuil hoort (bijvoorbeeld een tuinstoel: harde plastiek en textiel). Beter sorteren betekent beter recycleren.
Mag wel: afgedankte meubelen, matrassen, vloerbedekking (geen laminaat of parket), niet-recycleerbaar plastic, fietsbanden, isolatie, roofing, polyester.
Mag niet: huisvuil met restafval, recycleerbaar afval, elektrische apparaten, herbruikbare goederen, asfalt, rolluiken, pvc, elektriciteitskabels, vuurwerk, dierlijk afval en kga.
 
Wat met huisvuil. Mag dat ook naar het recyclagepark?
Nee. Huisvuil wordt bij u thuis opgehaald. Huisvuil is het afval dat na sortering overblijft en dat in uw huisvuilcontainer past. Past het niet in uw huisvuilcontainer ook al verkleinde of demonteerde u het, dan is het grofvuil en kunt u er wel mee terecht bij het recyclagepark.